Skog i tåke

Klima og natur - rammen rundt all politikk

Vårt miljø, vårt klima

Tysvær er kjent for naturkvaliteter som fjord, fjell, vann og lyng. Kvaliteter som er viktige og attraktive å ta med seg. Vi tror disse kvalitetene gjør at flere vil velge å bo i Tysvær, enten med hus eller hytte. Alle våre flotte strender, spennende turløyper og fjelltopper gjør oss attraktive. Vi skal sikre at alle har tilgang til sjø og at sjølinjen ikke blir privatisert og bygget ned over alt. Tysvær Arbeiderparti ønsker å legge til rette for flere tilrettelagte turløyper med benker til å sitte ned på. Vi ønsker å legge til rette for god tilkomst til våre badestrender og grønne lunger. Vi ønsker en politikk der vil bruker planter og blomster til å legge til rette for trivsel og forskjønning, i sentrumsområder og rundkjøringer.

I kommunesenteret Aksdal og på Frakkagjerd legger vi opp til svært tett bebyggelse. Park- og grøntområder er viktige for trivsel og folkehelse. Jo tettere vi bygger ut, desto viktigere blir det å sikre tilgang på både grønt- og naturområder.

Redusere klimagassbelastningen fra bygg og anlegg. Stille forpliktende krav til samtlige aktører i kommunale byggeprosjekter.

Videreutvikle klimabudsjett og klimaregnskap som redskap for beslutninger i kommunen.

Styrke arbeidet for sirkulær økonomi, og legge til rette for ombruk i kommunale bygg og anlegg. Vurdere oppgradering fremfor å rive og bygge nytt.

Velge nullutslippskjøretøy der det er mulig.

Ren luft, mindre støy og rent drikkevann er avgjørende for helse og livskvalitet til innbyggerne. Solidaritet med kommende generasjoner krever at vi opprettholder et bærekraftig samfunn, vi må hegne om fremtidens muligheter. Naturen og miljøet er viktige bærebjelker i sammen med gode oppvekstvilkår for barn og unge. Da kan vi gi kommende generasjoner muligheter til gode liv i Tysvær.

Arbeiderpartiet vil:

  • Utarbeide gode rutiner for pålegg om fjerning av avfall henslengt i naturen
  • Minst 80 % av husholdningsavfallet skal gjenvinnes
  • Videreutvikle gode løsninger for levering av farlig avfall fra husstandene
  • Øke kommunen sitt fokus på bærekraft og miljø i alle planer og arbeid.
  • Ikke bygge ned strandlinjen, men sikre at alle har tilgang til strandlinjen.

Ren energi

Energi er den største bidragsyteren til klimaendringer gjennom utslipp av CO2 og andre klimagasser. Løsningen er fornybar energi som vannkraft, vindkraft og solkraft. Fram til vi har nok fornybar energi i verden, vil norsk naturgass ha en viktig rolle.

Arbeide for skifte av gamle vinduer, oppgradere til smarte varmtvannsberedere, varmepumper, smartstyring energilagring samt andre tiltak som bidrar til å redusere effekttopper og til generell energisparing i kommunale bygg.

Tysvær Arbeiderparti vil:

  • Ha flere nytenkende hurtigladestasjoner i hele kommunen
  • Kommunale biler skal være El-biler
  • Satse på energisentraler i områder med tett bebyggelse

Er du enig med Tysvær Arbeiderparti om Klima og natur - rammen rundt all politikk?

Takk for din tilbakemelding!

Vil du vite hva mer vi kanskje er enig om?


Eller se andre måter å engasjere seg

Takk for din interesse!

Du vil nå motta nyhetsbrev fra oss :)

Takk for tilbakemeldingen. Vi kan ikke være enige om alt!

Kanskje er det andre saker du er enig med oss i?

Se andre politiske saker