man i lyktestole som jobber med elektrisitet

Skape arbeidsplasser og et seriøst arbeidsliv

- våre arbeidsplasser, vårt næringsliv

Satsing på industri og næring gir resultat. Arbeiderpartiet vil fortsette arbeidet med å drive en innovativt og framoverlent næringspolitikk. Tysvær kommune ble årets vertskommune for næringslivet, dette gjør seg ikke selv. For å stimulere til vekst og innovasjon, må vi sørge for at nystartede bedrifter og gründere møter velvillighet og hensiktsmessige krav i kommunen. Tysvær Arbeiderparti vil stimulere til at enda flere bedrifter etablerer seg i kommunen.

Aksdal næringspark har vært en suksess. Svært mange har sitt daglige arbeid i denne fra flotte og strategisk godt plasserte næringsparken. Tysvær kommune støtter at kommunen som deleier av parken skal bygge denne videre ut.

Vi ønsker å fortsette arbeidet med å være en god vertskapskommune for Equinor sitt anlegg med utvikling av CCS og hydrogen/ammoniakk produksjon. Haugaland næringspark tiltrekker seg store etableringer. Vi vil føre en politikk der hele batteriverdikjeden og andre nye grønne industriarbeidsplasser ser til Tysvær. Tysvær skal alltid gå i front for det grønne skiftet, noe Grønt Industriløft Haugalandet er et godt eksempel på.

Landbruket må vera allsidig og aktivt. I Tysvær blir det produserert trygg og variert mat av god kvalitet. Tysvær Arbeiderparti vil at landbruket skal ha gode framtidsutsikter. Landbruket må sikres god oppfølging også av tjenesteapparatet i kommunen og regionen.

Vi ønsker et trygt og godt havbruk både i sjø og på land. Vi ønsker å styrke Tysvær sin posisjon som oppdrettskommune med sterkt fokus på anlegg på land.

Vi ønsker ansvarlig forbruk og produksjon. Tysvær produserer store mengder landbruksvarer, sjømat, industrivarer og gass. Likevel må produksjonen av varer og produkter fremover bruke mindre ressurser, gi færre miljøødeleggelser og lavere klimagassutslipp.

I dag blir økende andeler av Norges beste matjord bygget ned. Jordvernet må sikres i Tysvær. Det er derfor viktig at vi jobber for å sikre at den gode matjorden blir brukt til landbruk også i fremtiden. Arbeiderparti mener derfor jordvernet må håndheves strengere enn i dag.

Tysvær Arbeiderparti vil:

  • Fortsette arbeidet med å være en aktiv næringskommune for å sikre vekst og nyskapning av arbeidsplasser
  • Utnytte avfallet fra industrien som ressurs for nye næringer
  • Tilrettelegge for å utnytte spillenergi i all produksjon
  • Trappe opp satsingen på sjømat- og oppdrettsnæringen i sjø og på land, samt styrke forskningsinnsatsen og undervisningskompetansen
  • Sikre de langsiktige vilkårene for jordbruket gjennom et sterkt jordvern og ved å ivareta langsiktige grenser for jordbruk
  • Jobbe for energi fra havvind fra Utsira Nord til Haugaland næringspark
  • Sikre et trygt og organisert arbeidsliv og bekjempe sosial dumping og arbeidslivskriminalitet
  • Legge til rette for et mer klima- og miljøvennlig jordbruk og havbruk
  • Øke satsingen på bioøkonominæringer
  • Ha flere læreplasser i kommunen, både kommunalt og privat
  • Fortsette det gode arbeidet med å legge til rette for flere arbeidsplasser til kommunen vår
  • Sikre at kommunen tar samfunnsansvar ved en aktiv næringspolitikk

Er du enig med Tysvær Arbeiderparti om Skape arbeidsplasser og et seriøst arbeidsliv?

Takk for din tilbakemelding!

Vil du vite hva mer vi kanskje er enig om?


Eller se andre måter å engasjere seg

Takk for din interesse!

Du vil nå motta nyhetsbrev fra oss :)

Takk for tilbakemeldingen. Vi kan ikke være enige om alt!

Kanskje er det andre saker du er enig med oss i?

Se andre politiske saker